Keukenspecialist in Retie nodig?


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken!


Keukens Retie: renovatie & nieuw!

Een nieuwe keuken: wie droomt er niet van. De keuken wordt ook vaak het hart van een huis genoemd, omdat hij meer is dan alleen een plaats waar je kookt. Er zijn verschillende manieren om je keuken op te knappen. Een nieuwe keuken laten plaatsen is daar natuurlijk een van, maar wist je dat je je bestaande keuken ook kan laten renoveren?

Op deze pagina lees je alles over keukenrenovatie en nieuwe keukens in Retie. Ook vind je overzichtelijke prijsinformatie en handige bespaartips. De eerste tip krijg je alvast: door offertes te vergelijken, vind je altijd de beste keukenspecialist.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal offertes van goede keukenspecialisten bij jou uit de buurt. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod weet je zeker dat je een goede prijs betaalt!

Keukenspecialist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een ervaren keukenexpert bij u uit de regio!

Gratis offertes vergelijken!

Vergelijk gratis offertes van keukenspecialisten uit je regio.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk de gratis offertes. U bespaart op de kosten door te vergelijken!keukens Retie

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Wanneer je huidige keuken verouderd is, of je bent uitgekeken op hoe hij eruit ziet, heb je twee opties: een nieuwe keuken laten plaatsen of een keukenrenovatie in Retie laten uitvoeren.

Wat is de beste keuze?

Wanneer je keuken nog in goede staat is, maar jij hem niet meer mooi vindt, is een keukenrenovatie een goede optie. Door bijvoorbeeld nieuwe keukenfrontjes te plaatsen, gecombineerd met bijvoorbeeld een nieuw keukenblad, geef je je keuken een make-over. Een keukenrenovatie is bovendien goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen.

Is je keuken echt verouderd of zelfs beschadigd? Wil je de indeling van de ruimte helemaal anders? Dan is het beter om te kiezen voor een nieuwe keuken. Het voordeel van keukens op maat in Retie is dat je helemaal opnieuw begint, zodat je de ruimte geheel aan je eigen wensen aanpast. Je kan er ook voor kiezen om de opties te bespreken met een keukenspecialist uit Retie. Vergelijk gratis offertes en kom in contact!


Ga direct naar:Keukenrenovatie Retie

Is je keuken nog in goede conditie, maar wel aan een opknapbeurt toe? Dan is een keukenrenovatie in Retie de beste keuze. Je hebt een grote keuze aan nieuwe keukenapparatuur, keukenkastjes, frontjes en andere keukenonderdelen om te vernieuwen.

Tegelijkertijd is het bij een keukenrenovatie fijn dat je zelf bepaalt welke onderdelen je vervangt.

Voor een budget renovatie laat je alleen beschadigde of kapotte onderdelen vervangen, maar voor een make-over vernieuw je wat je niet meer mooi vindt.

Hieronder lees je meer over voordelen, mogelijkheden en kosten van je keuken laten renoveren. Natuurlijk kan je ook een keukenspecialist om informatie of persoonlijk advies vragen. Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met keukenexperts uit de buurt!

Wat zijn de voordelen?

Het laten renoveren van je keuken heeft veel voordelen:

 • Een keukenrenovatie is goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.
 • Je bepaalt zelf wat je wel en niet vernieuwt.
 • Je keuken ziet er na de renovatie als nieuw uit.
 • Een renovatie kan ook zonder breken en binnen één dag.
 • Je hebt een zeer ruime keuze uit mogelijkheden: van het vervangen van keukendeurtjes, tot een nieuw keukenblad of nieuwe keukenapparatuur.

keukenrenovatie Retie

Wat kost een keukenrenovatie?

Wil je je keuken renoveren? De prijs is dan afhankelijk van wat je laat vernieuwen en hoe groot je keuken is. In de meeste gevallen bestaat een renovatie uit het vervangen van de keukendeurtjes en -frontjes. Voor een kleine keuken ligt de prijs van een keukenrenovatie gemiddeld tussen de €350,- en €950,-. Voor dat bedrag laat je 3 deurtjes en frontjes en het koelkastpaneel vervangen.

Heb je een grote keuken, inclusief vaatwasser? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten tussen de €1.000,- en €3.000,- voor nieuwe kastdeurtjes, frontjes, een koelkastpaneel en een vaatwasserpaneel.

In de volgende prijstabel vind je een handig prijsoverzicht van de gemiddelde keukenrenovatie. In de tabel daaronder vind je meer richtprijzen van verschillende klussen. Ben je benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Keuken renoveren: prijs 2024

Type keuken Omschrijving Gemiddelde prijs*
Kleine keuken renoveren 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken renoveren 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Luxe keuken renoveren 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan zonder aankoopverplichting.

Naast het vernieuwen kastdeurtjes en ladefronten is het ook mogelijk om andere renovatiewerken uit te laten voeren. Een nieuw keukenblad kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €200,- en €3.000,-, afhankelijk van het materiaal en de grootte. In de volgende prijstabel vind je meer richtprijzen van verschillende keukenrenovatiewerken.

Keukenrenovatie: prijs per onderdeel

Renovatiewerken Gemiddelde prijs 2024
Totale keukenrenovatie €300,- tot €3.000,-
Keukenfronten vervangen €800,- tot €1.500,-
Keukenapparatuur +/- €500,- per stuk
Keukenblad €200,- tot €3.000,-
Vloer €750,- tot €1.800,-
Greepjes €150,- tot €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Hoe houd je de prijs van een keukenrenovatie zo laag mogelijk? Bij een renovatie bepaal je zelf wat je wel en niet vernieuwt. Om te besparen op de kosten laat je alleen kapotte of beschadigde onderdelen vervangen. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om de goedkoopste keukenspecialist uit de buurt in te schakelen.

Voor de exacte kosten kun je altijd gratis offertes aanvragen.

Soorten keukenrenovaties Retie

Er zijn verschillende manieren om je keuken een opknapbeurt te geven met een keukenrenovatie in Retie. Men denkt vaak dat het gebruikelijk om het hele keukenblok te vervangen, maar dat is helemaal niet verplicht. Met kleine aanpassingen geef je je keuken al een geheel nieuwe uitstraling!

Hieronder vind je meer informatie over verschillende soorten keukenrenovatie:

Besparen op de kosten van een keukenrenovatie in Retie?

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de laagste prijs!

Complete keukenrenovatie

Bij een complete keukenrenovatie laat je de gehele ruimte opknappen en de gehele keuken vernieuwen. Deze optie geeft je de meeste keuzevrijheid, want het is mogelijk om de indeling van de keuken aan te passen. Verplaats bijvoorbeeld het fornuis om een praktischer indeling te realiseren.

Ook het plaatsen van een kookeiland is een populaire optie. Met nieuwe keukenapparatuur bereid je de lekkerste maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor een stoomoven om gezonde maaltijden te bereiden.

Een complete keukenrenovatie in Retie is geen kleine klus, maar wel een met een groots resultaat. Heb je liever een snelle keukenrenovatie, zonder veel in de troep te zitten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een keukenrenovatie zonder breken of binnen 1 dag.

Keukenrenovatie zonder breken

Bij een keukenrenovatie zonder breken komt geen sloopwerk aan te pas, waardoor je een make-over van de ruimte krijgt zonder dat daarbij veel stof en vuil vrijkomt.

Omdat er geen hak- en breekwerk plaatsvindt, is het niet mogelijk om de indeling van je keuken te veranderen. Wel is het mogelijk om enkele onderdelen van je keuken aan te passen, zoals het keukenblad of keukendeurtjes of -frontjes.

Naast nieuwe keukendeurtjes laten plaatsen kan je er ook voor kiezen om de bestaande kastdeurtjes te vernieuwen. Laat de deurtjes bijvoorbeeld in een nieuwe kleur verven. Of kies voor speciale folie, die verkrijgbaar is in alle denkbare motieven, zoals prachtige hout- of steenlooks.

Keuken renoveren in 1 dag

Wil je wel een vernieuwde keuken, maar niet lang in de verbouwing zitten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een keukenrenovatie in 1 dag. Wat kan je laten renoveren? Laat bijvoorbeeld nieuwe kastdeurtjes en keukenfrontjes plaatsen. Ook is het mogelijk om een of enkele keukenkastjes te vervangen.

Daarnaast kiest men vaak voor een nieuw keukenblad. Daarmee ziet je keuken er ineens heel anders uit. Dat geldt ook voor het vernieuwen van de handgrepen of de keukenkraan.

Vakman gezocht voor keukenrenovatie in Retie?

Vergelijk offertes en vind de beste specialist uit de buurt!

Mogelijkheden keuken renoveren

Wanneer je kiest voor een keukenrenovatie in Retie heb je veel keuze uit verschillende onderdelen die je kan vervangen of vernieuwen. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Keukendeurtjes en -frontjes: het is mogelijk om de bestaande deurtjes op te laten knappen met een frisse verflaag of folie. Ook kan je geheel nieuwe deurtjes laten plaatsen. Ga voor tijdloos hout of moderne hoogglans deurtjes!
 • Keukenapparatuur: met de nieuwe apparaten maak je de heerlijkste gerechten klaar. Tegenwoordig zijn stoomovens erg populair, of een professioneel koffiezetapparaat.
 • Keukenblad: deze bepaalt voor een groot deel de aanblik van je keukenblok. Tegenwoordig kiest men vaak voor een houten blad, of voor een extra luxe uitstraling voor natuursteen.
 • Spatwand: ook deze heeft een grote invloed op de uitstraling van je keuken. Waar vroeger wandtegels de norm waren voor de spatwand, zie je die tegenwoordig voornamelijk nog in landelijke keukens. In moderne keukens wordt vaak voor glas gekozen, eventueel in combinatie met ingebouwde LED-verlichting.
 • Keukenkastjes: naast de frontjes en deurtjes is het ook mogelijk om (enkele) keukenkastjes te vervangen, wanneer deze bijvoorbeeld beschadigd of versleten zijn.

keuken op maat Retie

Tips voor keukenrenovatie

 • Voordat je begint aan het renoveren van je keuken is het belangrijk om goed te weten wat je wilt bereiken. De eerste stap is dan ook het verzamelen van inspiratie. Maak bijvoorbeeld een moodboard waarop je afbeeldingen verzamelt van keukens die je mooi vindt.
 • Wil je je keuken een nieuwe aanblik geven zonder daarbij veel uit te geven? Laat dan enkel de keukenkastjes vernieuwen, of het keukenblad. Daarmee creëer je al snel een geheel nieuwe look.
 • Vergeet ook de finishing touch niet. Met mooie decoratie zet je de puntjes op de i van jouw nieuwe keuken. Denk bijvoorbeeld aan kruidenplantjes, een mooie fruitschaal of nieuwe raambekleding. Daarmee maak je de ruimte helemaal af!
 • Weet je door alle opties die er zijn niet meer wat voor jou de beste keuzes zijn? Vraag dan een keukenrenovatie expert om meer informatie en persoonlijk advies. Hij denkt met je mee en komt met verrassende oplossingen.

Hoe bespaar ik op de kosten?

De kosten van een keukenrenovatie in Retie kunnen aardig oplopen, maar het is ook mogelijk om de prijs te drukken met een aantal slimme keuzes. Hoe houd je de kostprijs zo laag mogelijk? Ten eerste scheelt het in de kosten wanneer je zelf meehelpt. Door de keuken alvast vrij te maken en de rommel achteraf op te ruimen, bespaar je op de arbeidskosten van een specialist.

Daarnaast is het bij het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur verstandig om op het energieverbruik ervan te letten. Een zuinig apparaat is misschien iets duurder in aanschaf, maar scheelt daarna wel veel in het gebruik.

Heb je geen geld voor een grote renovatie? Als je je keuken niet meer mooi vindt, is het mogelijk om deze met een aantal nieuwe accessoires toch op te knoppen. Denk daarbij aan een nieuw koffiezetapparaat, nieuw porselein, kookpotten of een kruidenrekje.

Ben je uitgekeken op je keuken?

Ga voor een keukenrenovatie en geef de ruimte een nieuwe look!

Nieuwe keuken Retie

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Dat is vaak het moment dat veel mensen een nieuwe keuken laten plaatsen. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning: het plaatsen van een nieuwe keuken is altijd een feestelijke gebeurtenis.

Bij het kiezen van nieuwe keukens in Retie moet je veel beslissingen nemen. Als eerste denk je natuurlijk na over de uitstraling: ga je voor een landelijke, een klassieke of juist een moderne en strakke look? Daarna is het belangrijk om goed over de indeling na te denken.

Hieronder lees je alles over een nieuwe keuken plaatsen. Je vindt overzichtelijke prijsinformatie en handige tips. Wil je liever persoonlijk advies? Vraag offertes aan en kom snel in contact met een goede keukenzaak uit de buurt!

Waarom een nieuwe keuken?

Veel mensen dromen ervan: een nieuwe keuken. Het is de ruimte in huis waar je veel tijd doorbrengt, zeker wanneer koken of bakken je hobby is. Er zijn veel voordelen aan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.

Je hebt een ruime keuze in verschillende stijlen. Met tegeltjes en houten deurtjes creëer je bijvoorbeeld een landelijke sfeer. Wil je liever een moderne uitstraling? Kies dan voor een betonnen keukenblad en strakke deurtjes. Ook heb je de volledige vrijheid in het bepalen van de indeling. Je bepaalt zelf waar de aansluitingen komen voor bijvoorbeeld het fornuis of de vaatwasser.

nieuwe keuken Retie

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

De kosten van een nieuwe keuken zijn voornamelijk afhankelijk van het soort keuken dat je kiest. Een Ikea-keuken is bijvoorbeeld een budgetvriendelijke optie. Toch kun je ook bij deze winkel prachtige keukens samenstellen. Wat kost een nieuwe keuken plaatsen? Bij de Ikea kost een gemiddelde nieuwe keuken ongeveer €2.750,-, inclusief plaatsing. Wanneer je je oude keuken vervangt, moet je rekening houden met een prijs van ongeveer €5.000,- in totaal, inclusief het verwijderen van het oude keukenblok.

Wil je een luxe keuken met alles erop en eraan? Dan moet je rekening houden met kosten van ongeveer €15.000,- of €25.000,- wanneer je ook je oude keuken moet laten verwijderen.

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden. Wil je liever exacte prijzen weten van jouw keuken op maat in Retie? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Nieuwe keuken: prijs 2024

Omschrijving Kosten incl. plaatsing Kosten vervangen oude keuken
Ikea-keuken €2.750,- €5.000,-
Gemiddelde keuken €5.000,- €10.000,-
Topsegment keuken €15.000,- €25.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren van invloed op de totaalprijs van keukens in Retie. Welke zijn dat?

 • Ten eerste is het type keuken dat je kiest van grote invloed op de prijs. Een simpele, tijdloze keuken is bijvoorbeeld goedkoper dan een klassieke of een luxe, moderne keuken. Dure materialen zijn bijvoorbeeld hout en natuursteen. Goedkopere opties zijn kunststof of fineer kastjes.
 • Daarnaast bepaalt de grootte van de keuken ook de totaalprijs. Hoe meer kastjes je laat plaatsen, hoe hoger de prijs.
 • Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken kan je gaan voor een dure merkkeuken, een goedkopere keuken van een minder bekend merk of zelfs een merkloze keuken.
 • De apparatuur die je laat plaatsen in de keuken is ook van grote invloed op de prijs. Tegenwoordig bestaat het standaardpakket uit een koelkast, vaatwasser, kookplaat en combimagnetron. Wil je ook een stoomoven of een ingebouwd koffiezetapparaat, dat stijgt de prijs.
 • Naast de materialen die je kiest moet je ook rekening houden met kosten voor de montage. Moeten er ook leidingen verlegd worden? Dan betaal je een meerprijs.

Welke stijlen zijn er?

Wat je wensen ook zijn: er is altijd een keuken die daarbij past. Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is het belangrijk om te kijken wat bij de rest van je woning past. Over het algemeen onderscheiden keukenexperts drie stijlen:

 • Modern: een moderne, strakke stijl krijg je door te kiezen voor gladde kastdeurtjes, eventueel in hoogglans uitgevoerd. Een natuurstenen keukenblad en glazen spatwand maken het helemaal af.
 • Landelijk: deze gezellige en tijdloze uitstraling krijg je door bijvoorbeeld te kiezen voor natuurlijke materialen. Houten kastdeurtjes staan uitstekend in een landelijke keuken, eventueel met een profiel. Kiest voor robuuste handgrepen en een spatwand van tegels.
 • Design: een design keuken is altijd te herkennen aan de strakke lijnen. In deze keukens wordt vaak voor brede kastjes gekozen met greeploze deurtjes. Een natuurstenen aanrechtblad maakt het helemaal af.

Nieuwe keuken kopen: waarop letten?

Wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Doe dan je voordeel met deze tips!

 • Om te bepalen wat je echt mooi vindt, is het bij keukens Retie verstandig om van tevoren een moodboard te maken. Daarvoor zoek je in bijvoorbeeld tijdschriften naar afbeeldingen van keukens die je mooi vindt. Met een moodboard krijgt de keukenspecialist een goed idee van wat je wil, zodat hij een prachtig ontwerp kan maken.
 • Regel een vervangende keuken tijdens de verbouwing. Een campingkeukentje bijvoorbeeld is erg handig.
 • Denk goed na over hoe je in je nieuwe keuken wilt koken, met een gasfornuis, een elektrisch fornuis of met een inductie kookplaat.

Besparen op de kosten van een nieuwe keuken in Retie?

Vergelijk offertes en ga voor de specialist met de beste prijs!

Keukens op maat Retie

Bij een nieuwe keuken laten plaatsen heb je keuze uit een standaard keuken of keukens op maat in Retie. Bij een keuken op maat wordt alles op jouw woning en wensen aangepast. Je spreekt eerst met een keukenspecialist af om jouw wensen en ideeën te bespreken. Aan de hand daarvan ontwerpt de expert een keuken speciaal voor jou.

Op deze manier krijg je altijd de droomkeuken die je wilt. Bovendien denkt de keukenspecialist met je mee en komt hij met creatieve oplossingen waar je zelf niet aan gedacht had. Bij de meeste keukenzaken kan je voordat de keuken besteld wordt een digitaal 3D-model zien, zodat je weet hoe het eindresultaat er ongeveer uit komt te zien.

Voordelen van een keuken op maat

Waarom kiezen voor een speciaal voor jou ontworpen keuken op maat in?

 • Keukens op maat in Retie passen altijd perfect bij de rest van je woning.
 • Je keuken is helemaal afgestemd op jouw wensen.
 • Je hebt een unieke keuken, speciaal voor jou ontworpen.
 • Je hebt volledige keuzevrijheid in materialen.
 • Elke stijl is mogelijk.

Op zoek naar een keukenspecialist?

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken of het renoveren van je bestaande keukenblok is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Dan krijg je namelijk altijd het mooiste resultaat. Bij het oververven van keukenkastjes gebruikt een vakman bijvoorbeeld een verfspuit, zodat het resultaat altijd strak en netjes is. Bij een nieuwe keuken ontwerpen denk de vakman met je mee, zodat je altijd een ontwerp krijgt dat mooier is dan je verwachtingen.

Hoe een goede specialist vinden?

Het is niet lastig om een goede keukenspecialist te vinden. Via onze offerteservice ontvang je snel een aantal prijsopgaven van goede en betaalbare keukenexperts bij jou uit de buurt. Deze service is helemaal gratis en zonder verplichtingen!


Recente aanvragen:


Keuken plaatsen in Antwerpen
Keukenapparatuur in Mechelen
Keuken ontwerpen in Heist-op-den-Berg
Nieuwe keuken in Brasschaat
Keukenspecialist in Turnhout
Keuken renoveren in Geel
Keukenreparatie in Mol
Keukens op maat in Lier
Keuken vervangen in Schoten
Keukens in Brecht

Goedkope keukens Retie: bespaartips!

Een nieuwe keuken of een keuken renoveren kan een kostbare klus worden. Met deze bespaartips weet je zeker dat je de prijs zo laag mogelijk houdt!

 • Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken heb je de keuze tussen merkkeuken of merkloze keukens. Merkloze keukens zijn net zo goed erg mooi, maar kosten een stuk minder.
 • Kies voor goedkopere materialen, zoals kunststof of fineer kastjes met een prachtige houtlook.
 • Bij een complete keukenrenovatie is het het voordeligst om de indeling niet te wijzigen. Dan hoeven er geen leidingen verplaatst te worden.
 • Help zelf mee om te besparen op de arbeidskosten. Maak bijvoorbeeld de ruimte van tevoren leeg, breng zelf sloopafval weg en ruim de troep na de verbouwing op.
 • Kies je keukenspecialist niet zomaar, maar vergelijk eerst de prijzen van verschillende experts. Dat doe je heel gemakkelijk, kosteloos en zonder verplichtingen met onze offerteservice!

keuken in Retie

Keukenspecialist nodig? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een vakman voor een nieuwe keuken of een keukenrenovatie in Retie? Met een keukenspecialist ben je verzekerd van de beste service en het mooiste resultaat.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal gratis offertes van keukenspecialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken vind je snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken